Asperges met krieltjes en botersaus

Verse witte asperges
6 middelgrote eieren
Peterselie
½ citroen
100g boter
slagersachterham
pond krieltjes

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de krieltjes op. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.

Bak af op 200 graden gedurende 30 minuten, of totdat ze gaar zijn. Schep tijdens het bakken af en toe om.

Schil de asperges 2 x rondom en snijd 2 centimeter van de onderkant. (Tip: bewaar het schil en de kontjes om eventueel later soep van te maken!)

Kook een ruime pan water met een snufje zout en suiker (en evt wat foelie als je dat in huis hebt) Laat de asperges 5 minuten koken. Zet het vuur vervolgens uit en laat met deksel op de pan nog 10 minuten staan. 

Kook 6 eieren in 10 minuten hard. Smelt 100gr boter in een pannetje. Snijd een handje peterselie fijn. Plet 2 van de eieren tot kleine stukjes en meng met de boter en de peterselie en knijp de sap een halve citroen erin en meng het door elkaar. Pel en halveer de overige 4 eieren.

Laat de asperges uitlekken in een theedoek. Serveer de asperges vervolgens met de gebakken krieltjes, botersaus, ham en de gekookte eieren. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer Nieuws