Raapsteelstampot

  • 1½ kg aardappelen
  • 400 g raapsteeltjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g oude kaas
  • 200 ml melk
  • 50gr boter
  • Verse worst
  • Zout en peper

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook vervolgens in een pan met ruim water en zout voor +- 20 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd de steel en wortels van de raapstelen en was grondig en snijd de paprika in reepjes.
Giet het vocht van de aardappelen af en stamp ze in de pan fijn met de melk en boter. Zet nog even op laag vuur en voeg de raapsteeltjes, paprika en de kaas toe en schep door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.
Serveer de stamppot met de verse gebakken worst, gebakken in een klontje boter of olijfolie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer Nieuws