Venkelsoep met prei en aardappelen

Ingrediënten:
prei
500 gr aardappelen
1 venkel
2 uitjes
1 klontje Van de Koe boter
1,5 ltr groentebouillon
zout en peper
100 ml boeren van amstel melk

Bereidingswijze:
Snijd de prei en ui in ringen en spoel ze schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de venkel ook in blokjes.
Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de prei, ui, aardappel en venkel in 5 minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan middelhoog en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg een scheutje volle melk toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak door zout en peper toe te voegen. Maak de soep helemaal af met een lepeltje yoghurt als finishing touch en een beetje peterselie of bieslook!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer Nieuws